Birkedal Pelsfår​

✓​ Fra egen fåreavl

✓​ Håndværk i luksuskvalitet

✓​ Egen gårdbutik i 20 år

Gotlandske Pelsfår​

​Vores tidligere besætning af gotlandske pelsfår er fundamentet i de produkter vi fremstiller og sælger i dag. Vi har de seneste 20 år haft gotlandske pelsfår som stambesætning, idet både ulden og pelsskindene er et kvalitetsprodukt, som vi i avlen og pasningen af dyrene selv har haft indflydelse på.


Det gotlandske pelsfår er en primitiv race, tilhørende gruppen af nordiske korthalefår. De er gode naturplejere, har gode moderinstinkter og nemme læmninger. Vi har også haft enkelte hvide dyr i besætningen, som er efterkommere af de finuldsfår, som vi købte i 1997. Finuldsfår har stort set samme livsbetingelser som gotlændere, dog får de ofte flere lam. Gennem konsekvent selektering af de bedste dyr, hvad angår pelskvalitet på hår og lock, samt konstant brug af ren gotlandsk pelsvædder, lykkedes det os at opnå hvide gotlændere.

​Hvert får læmmer med 2-3 lam i marts/april. Fåret bliver sat i læmmeboks med sine lam, så lammene får den optimale start på sæsonen.

De skal tilses i stalden flere gange dagligt og lukkes i børnehave, når lammene er 8-10 dage gamle. Når græsset er i vækst 1.-2. uge i maj lukkes alle dyr på græs. De tilses dagligt og lammene kontrolleres og vejes 2 gange i løbet af sommeren.

Har man gotlandske pelsfår skal de klippes 2 gange årligt. Ulden sorteres og sendes til forarbejdning til henholdsvis karteflor og garn. Om efteråret, når lammene slagtes, sendes de flotte pelsskind til garvning.
De seneste 20 år har vi solgt garn, karteflor og lammeskind i gårdbutikken på Birkedal. Gårdbutikken er nu lukket, men da vi stadig har garn og skind sælger vi nu på markeder. Se i kalenderen hvor du kan møde os.

Kontakt os

Vil du høre mere om vores produkter, eller har du nogle andre spørgsmål? Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt. ​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firmaoplysninger​

Birkedal Pelsfaar

Pia og Erik Madsen​

Kontaktinfo